У Харкові засудили названого діда за розбещення 10-річної онуки

Фото: Udm-Info

Ленінський районний суд м. Харкова виніс вирок 36-річному чоловіку, який задовольняв статеву пристрасть з 10-річною дівчинкою.

Як дізнався Харків Times з повідомлення прес-служби прокуратури області, засуджений мешкав з дівчинкою в одній квартирі й приходився їй названим дідусем. Також в квартирі мешкала 45-річна бабуся дівчинки, з якою зловмисник був у цивільному шлюбі.

Бабуся, коли йшла на роботу або в інших справах, частенько залишала дівчинку під наглядом названого дідуся.

Залишаючись наодинці з 10-річною дівчинкою, чоловік майже рік систематично схиляв дитину до статевих стосунків. Дівчинка відмовлялася. Ігноруючи її відмови, названий дідусь застосовував фізичне насильство. Щоб дитина нічого не розповіла дорослим, він давав їй гроші.

Викрила зловмисника у грудні 2017 року бабуся дівчинки. Повернувшись додому жінка побачила, що її співмешканець розбещує онуку.

Наразі на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.

Суд визнав винним збоченця у насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом, вчиненому щодо малолітньої (ч. 3 ст. 153 КК України). Як повідомила керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові засудили вітчима, що розбещував 13-річну хвору падчерку.