«Злодієві з доріг» оголосили про підозру в розкраданні бюджетних грошей

Фото: kharkivoda.gov.ua

Прокурор області повідомив про підозру в розкраданні бюджетних коштів одному із селищних голів на Харківщині.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко вручив повідомлення про підозру селищному голові одного із населених пунктів Харківщини. Посадовцю інкримінується заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення та використання завідомо підроблених документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2. ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України).

На разі встановлено, що голова одного з селищ міського типу у змові з директором комерційного дорожньо-будівельного ТОВ розробили та реалізували злочинну схему привласнення бюджетних коштів. Зокрема, грошей, виділених на поточний ремонт місцевих автошляхів.

За даними слідства, підозрюваний у змові з директором ТОВ вніс до офіційних документів неправдиві дані щодо виконаних робіт з ремонту доріг. Насправді автошлях відремонтували тільки «на папері». Фактично жодних робіт не проводилося. Більш того, «лагодили» дорогу, яка мала якісне покриття та навіть не потребувала ремонту.

За попередніми підрахунками цей «ремонт» обійшовся майже у 200 тис. грн. бюджетних коштів.

На разі за клопотанням прокуратури селищний голова відсторонений від посади. За даними слідства, інший фігурант кримінального провадження – директор ТОВ, переховується з метою уникнення покарання. Вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук.

Як повідомляв Харків Times, сільський голова попався на крадіжці коштів з ремонту автошляхів. Голова одного з селищ міського типу у змові з директором комерційного дорожньо-будівельного підприємства систематично привласнювали бюджетні кошти, виділені на поточний та капітальний ремонт місцевих автошляхів.