Поліція встановила двох нападників на журналіста на ТЦ “Барабашово”

Фото: ХарківTimes

Поліція встановила двох нападників на телеоператора Вадима Макарюка 7 червня на ТЦ “Барабашово”.

Про це повідомив на прес-конференції заступник начальника ГУНП в Харківській області – начальник слідчого управління Сергій Чиж, повідомив кореспондент Харків Times.

“Ми бачимо, хто і як штовхає Макарюка… На даний момент встановлено два нападника, які здійснювали активні дії щодо журналіста. Ми розуміємо, хто це, на даний момент збираємо доказову базу”, – сказав він.

Чиж також повідомив, що лікар Сергій Білешко надав слідству довідку про те, що на даний час заборонено розмовляти з Макарюком, зважаючи на стан його здоров’я. За його словами, як тільки лікарі дозволять, з Макарюком буде проведено слідчі дії. До цього часу слідство збирає відео з місця події, призначений ряд експертиз.

Співробітники ринку знайшли відеокамеру, яку відібрали в оператора нападники та розбили її.  Вони передали її слідству, відеокамера долучена до матеріалів слідства.

Чиж заявив, відповідаючи на запитання журналістів, що буде проведено службове розслідування щодо правильності дій співробітників поліції на місці конфлікту. В той же час він заявив, що оцінює дії своїх підлеглих на “відмінно”.

Поліція просить громадян, у яких є відомості або відео щодо подій на ТЦ “Барабашово”, надати їх слідчим Київського або Московського відділів поліції.

Як повідомляв Харків Times , на території торгового центру «Барабашово» 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Прес-секретар ТЦ «Барабашово» Сергій Зайцев повідомив Харків Times, що потерпілого з травмами обличчя доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги.

Журналістка «Вістей» Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Національна спілка журналістів України закликає Національну поліцію до проведення оперативного і якісного розслідування жорстокого побиття Макарюка.