Побиття оператора телеканалу “Вісті”: НСЖУ звернулася із заявою до поліції

Фото: facebook.com

Національна спілка журналістів України закликає Національну поліцію до проведення оперативного і якісного розслідування жорстокого побиття оператора служби новин “Вісті” Вадима Макарюка. А головне, покарання нападників на журналіста.

Про це Харків Times дізнався із заяви голови НСЖУ Сергія Томіленка, яке той опублікував на своїй сторінці в Facebook.

“Надзвичайна ситуація у Харкові. До реанімації госпіталізовано після жорстокого нападу оператора місцевих медіа, зокрема Вісті, оператора для національного телеканалу 24, члена НСЖУ Вадима Макарюка. Тітушки напали на оператора під час виконання ним професійних обов`язків – Вадим проводив зйомку”, – заявив Томіленко.

Глава НСЖУ додав, що це не перший випадок нападу на журналістів в Харкові.

“Щоправда, харківські колеги пам’ятають, що напад тітушек в Харкові в часи Євромайдану на регіонального кореспондента СТБ Марію Мілевську і її оператора досі лишається безкарним…. …”, – зазначив Сергій Томіленко.

Як повідомляв Харків Times , на території торгового центру «Барабашово» побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Прес-секретар ТЦ «Барабашово» Сергій Зайцев повідомив ХарківTimes, що потерпілого з травмами обличчя доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги.

Журналістка «Вістей» Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив.