У Харкові реконструюють Південний вокзал

Фото: Vladimir Khalev / wikipedia.org

У вокзальному комплексі станції “Харків-Пасажирський” проводяться роботи з ремонту фасаду будівлі, платформ та внутрішніх приміщень вокзалу. Вони почалися ще на початку квітня.

Про це повідомляє медіацентр “Магістраль”.

Будівельники уже встановили на заміну старим дерев’яним вікнам 10 сучасних металопластикових конструкцій нестандартних розмірів. Також було повністю відновлено вечірнє підсвічування фасаду будівлі вокзалу, пофарбовано усі п’ять платформ. Незабаром золотавий блиск повернеться і на 9,4 тис. кв. м фасаду вокзалу.

Фахівці Роменського столярного цеху Кременчуцького територіального управління Харківської дирекції філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” реконструюють також троє старовинних дубових вхідних дверей вокзалу станції “Харків-Пасажирський. Кожним із них виповнилося не менше 67 років, складаються вони з восьми елементів, а важать майже 1,5 т. Фахівці оновили пошкоджені часом декоративні дубові накладки, за допомогою піскоструйної установки очистили латунні елементи (ручки, пластини, дверні завіси), зашпаклювали щілини, наново пофарбували і полакували двері.

Роботи проводяться до цьогорічного святкування 150-ліття Південної залізниці, їх планується завершити до кінця травня.

Зведена у 1952-му будівля вокзалу станції “Харків-Пасажирський” є пам’яткою архітектури та охороняється державою, тому реставрації підлягає весь її унікальний інтер’єр (стіни, стеля, колони, головні та бокові люстри тощо). Вперше роботи з оновлення центрального залу вокзалу розпочато у 1998 р., саме тоді було частково реконструйовано його головні входи.