Штепа знов не з’явилась до суду

Фото: УНИАН

Призначене на сьогодні, 4 березня, засідання Орджонікідзевського районного суду Харкова у справі екс-мера Слов’янська Нелі Штепи не відбулося через неявку обвинуваченої.

Як розповіла прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик, вночі, перед судом, швидка відвезла Штепу до лікарні.

“Прокурор звернула увагу суду на дивовижний збіг. Фельдшер, який ушпиталів обвинувачену є свідком у справі обвинуваченої на стороні обвинуваченої …”, – розповіла Віта Дубовик.

Вона додала, що суд звернувся до адвоката Штепи з проханням надати на наступному засіданні оригінали меддокументів. На сьогоднішньому засіданні захисники обмежилися копією документів.

У коментарі УНН адвокат Штепи Олександр Тананакін розповів, його підзахисну госпіталізували в зв’язку із загостренням хронічної хвороби.

Наступне засідання призначене на 12 березня, 12.00.

Відзначимо, що то вже не перший раз, коли Штепа опиняється в лікарні. Як повідомляв Харків Times, в листопаді минулого року її госпіталізували з інсультом.

Колишній мер райцентру Донецької області, м Слов’янськ Неля Штепа звинувачується за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків) і за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Прокуратура Харківської області передала до суду обвинувальний акт щодо неї ще 31 жовтня 2014 року. До того 7 липня 2014 сили антитерористичної операції звільнили Штепу з полону бойовиків.

20 вересня 2017 року Ленінський районний суд Харкова змінив запобіжний захід Штепі з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

За час розгляду справу Штепи змінило п’ять районних судів і близько 10 складів суду. Суддів відводили адвокати підсудної, а також вони самі відмовлялися від ведення справи. Так, 22 січня заявив про самовідвід розглядав справу Штепи суддя Жовтневого райсуду Володимир Курило, а 11 січня заявили про самовідвід ще два склади суду. 28 лютого Жовтневий районний суд Харкова задовольнив клопотання захисту Штепи про відвід двох суддів, що розглядають її справа.

У березні Апеляційний суд Харківської області призначив для нового розгляду справи Орджонікідзевський районний суд Харкова. На засідання суду 12 червня не з’явилися ні підсудна, ні її захисники. Наступне засідання мало відбутися 6 серпня, проте його перенесли через відсутність адвоката. На наступне засідання, 24 вересня, не з’явилися вже два захисника Штепи. Сама підсудна наполегливо заявляє про свою невинність.