Скільки у Харкові цієї осені коштують бакалія та яйця?

Ілюстративне фото: tvoemisto.tv

У Харкові проаналізували ціни на товари бакалійної групи та яйця у магазинах та на ринках міста. З літа на тому ж рівні залишилася хіба що ціна кам’яної солі – вона як напочатку серпня коштувала 16,4 грн за кілограм, так і коштує. Але є й продукти, що подешевшали.

Про це Харків Times повідомили у Харківській мерії із посиланням на Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку.

Подорожчання торкнулося таких продуктів, як гречка та пшоно (зрослі в ціні приблизно на 15%), пшеничне борошно (10%), манна крупа та соняшникова олія (5%).

Водночас у місті подешевшали макарони (-19%), цукор (-12%) та круглий рис (-5%).

Сьогодні у місті ціни на гречану крупу в середньому становлять 38,9 грн/кг, на рисову довгозернисту – 54,1 грн/кг, на рисову круглозернисту – 55,5 грн/кг, на пшоно – 25,7 грн/кг, на манну крупу – 27,6 грн/0,8 кг. Кілограм цукру коштує в середньому 29,1 грн, 1 кг кам’яної солі – 16,4 грн, 1 кг пшеничного борошна – 26,4 грн, 1 кг макаронних виробів (ріжки) – 30,1 грн, 850 мл соняшникової олії – 81,8 грн.

У Харкові також на 10% подорожчали яйця. Зараз вони коштують в середньому від 65 до 90 грн/10 штук.

Як повідомляв Харків Times, напочатку жовтня в Харкові проаналізували, скільки напередодні прийдешньої, безумовно непростої четвертої воєнної зими коштують речі, необхідні для збереження тепла – термобілизна, ковдри, спальники та термоси.