Доба війни у Харківській області: дві С-300 по Харкову, дві – по Золочіву

Фото: Харків Times

За минулу добу в Харківській області росіяни з артилерії та мінометів обстріляли близько 15 населених пунктів. Авіаційних та ракетних ударів зазнали кілька населених пунктів Харківщини, у тому числі обласний центр.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Внаслідок удару модифікованою авіабомбою УМПБ Д-30 вдень учора, 23 квітня, за даними на сьогоднішній ранок, пошкоджені 19 приватних будинків, три гаражі та три автівки цивільних містян.

Залишки російського боєприпасу в Шевченківсьому районі Харкова. Фото: Нацполіція

У ніч на сьогодні, 24 квітня, росіяни вдарили майже по середмістю Харкова двома ракетами С-300 з території рф. Обидві ракети влучили у землю поміж житловими багатоповерхівками в Шевченківському районі міста.

«Пошкоджено скління та зовнішнє оздоблення 3 багатоквартирних будинків, 2 офісних будівель, 3 нежитлових будинків, газову магістраль. Загалом пошкоджено 568 вікон та 33 автомобілі. Постраждали три чоловіка віком 33, 45, 53 років та три жінки 24, 45, 54 років», – йдеться у повідомленні ХОВА.

Ще дві ракети С-300 минулої ночі вдарили по селищу Золочів Богодухівського району області.

«Внаслідок обстрілу частково зруйновано колишню будівлю Золочівської адміністрації та 10 будинків, з них 2 житлових багатоквартирних, а також будівлю банківської установи», – розповіли у ХОВА.

Як повідомив Суспільному начальник Золочівської СВА Віктор Коваленко, розбиту будівлю колишньої райадміністрації збираються законсервувати.

«Удари були потужні, пошкоджень зазнали понад 10 приватних будинків — вікна, дахи, двері. Постраждали редакція газети «Зоря», «Ощадбанк», тут відділ освіти, культури, економіки, тобто є адміністративні приміщення, що зазнали значних пошкоджень», — сказав журналістам Коваленко.

Російська керована авіабомба пошкодила будівлю селищної ради у селищі Козача Лопань. Така ж авіабомба вдарила по приватним будинкам та електроопорі у селищі Вільча Чугуївського району.

Як повідомили Харків Times у Харківській міській раді, на станом на сьогоднішній ранок газопостачання вже відновлено в усіх постраждалих будинках Шевченківського району.

В районі «була вражена критична газова інфраструктура, зокрема шафовий газорегуляторний пункт».

Пошкоджене газове обладнання у Шевченківському районі Харкова. Фото: Харківська міськрада

«На місце обстрілу вночі відразу прибули фахівці аварійно-диспетчерської служби Харківської міської філії «Газмережі» та локалізували витоки газу. Cтаном на ранок всі мешканці мікрорайону зі стабільним газопостачанням. У подальшому на пошкодженому газовому обладнанні будуть проведені ремонтно-відновлювальні роботи», – повідомляють у мерії.

Впродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 32,2 га території, знищили 437 вибухонебезпечних предметів.

З цих предметів, як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, 45 виявили та знищили піротехніки ДСНС.

Минулої доби російський обстріл спричинив пожежу в селі Липці Харківського району, яку подолали надзвичайники.

«На Куп’янському напрямку російські окупанти 5 разів атакували наші позиції в районі населеного пункту Берестове Харківської області», – повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Фото: Харків Times

Як повідомляв Харків Times, у ніч на сьогодні, 24 квітня, дві російські ракети С-300 вдарили в землю поміж двох житлових 16-поверхівок у Шевченківському районі Харкова, розтрощивши шибки, пошкодивши дахи та перебивши газопровід.