Вбитим росіянами харківським рятувальникам було 32, 41 та 52 роки (відео)

Фото: Харків Times

Минулої ночі, рятуючи людей після масштабної атаки на Харків російських шахедів, загинули троє бійців ДСНС: 52-річний Владислав Логінов, 41-річний Володимир Матюшенко та 32-річний Сергій Байдалінов.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Telegram міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

«Харківські рятувальники, яких сьогодні цинічно вбила росія. Прицільно. Повторним ударом, коли вони рятували людей. Не будучи комбатантами, рятувальники були атаковані ворожими безпілотниками. рф продовжує ігнорувати норми міжнародного права», – написав міністр.

Як повідомив Суспільному речник Головного управління ДСНС Харківщини Євген Василенко, троє загиблих водіїв ДСНС першими прибули на місце влучання та брали безпосередню участь у рятувальній операції. Двоє з них загинули на місці, ще один помер у машині екстренки.

«Коли рятувальники гасили пожежу та розбирали завали, росіяни завдали удару “Шахедом” по тому місцю, де вони перебували. Це досвідчені рятувальники, які гасили пожежі й рятували людей протягом двох років вторгнення», – сказав Василенко.

Близько від місця влучання знаходився й ще один рятувальник, який зараз перебуває у лікарні. За словами міністра Клименка, його стан важкий. Василенко зазначив, що поранений «у стабільному стані».

Як розповів кореспондентові Харків Times на місці подій начальник Головного управління Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко, син загиблого Владислава Логінова Володимир, який також став рятувальником слідом за батьком, у момент його загибелі працював поруч, на сусідньому постраждалому будинку.

«Владислав та Володимир працювали поряд, буквально за декілька будинків один від одного. Коли пролунав потужний вибух, син одразу зрозумів, що найімовірніше прилетіло туди, де був батько. Складно уявити емоції, що пережив чоловік, коли побачив закривавлене тіло батька. Велике горе для рідних, колег, друзів», – зазначив у своєму дописі у Telegram міністр Клименко.

Редакція Харків Times висловлює щирі й глибокі співчуття всім рідним, близьким, друзям та колегам загиблих харківських рятувальників.

Як повідомляв Харків Times, минулої ночі під час ліквідації наслідків атаки російських шахедів на Харків від повторного удару загинули троє надзвичайників, ще один був поранений.

Вночі сьогодні,4 квітня рятувальника вдалося вивільнити з-під завалів живого літнього чоловіка.