Невиконані роботи на ремонті шкільного укриття у Харкові: інженерка з технагляду піде до суду

Слобідська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно інженерки з технічного нагляду, через яку за невиконані роботи підчас ремонту шкільного укриття у Харкові було сплачено з бюджету міста 300 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

За даними слідства, в листопаді 2022 року між одним з управлінь Харківської міської ради та підприємством-підрядником було укладено договір на проведення капітального ремонту укриття однієї школи, розташованої в Основ’янському районі м. Харкова. Під час проведення контрольних обмірів виявлено невідповідність між фактично виконаними обсягами робіт та даними, зазначеними в акті приймання виконаних будівельних робіт.

Зокрема встановлено, що не було виконано високоякісне штукатурення поверхонь стін і стель, а також забивання вибоїв в асфальтових підлогах.

«Інженерка з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не перевірила відповідність станом фактичного обсягу виконаних робіт по вказаному об’єкту і підписала офіційні документи, де були зазначені неправдиві відомості. У подальшому на підставі цих документів на рахунок підрядника було безпідставно перераховано понад 300 тис. гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків замовнику — Харківській міській раді», – йдеться у повідомленні.

Жінку судитимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Обвинуваченій загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.