Доба війни: у Харкові та області є поранені. Загинув 19-річний юнак (фото)

Фото: Нацполіція

За минулу добу в Харківській області росіяни поранили 77-річнц жінку та 35-річного чоловіка – під час обстрілу Харкова керованим снарядом та 27-річного чоловіка – під час влучання російського «урагану» в СТО у Боровій. Під час цієї атаки загинув 19-річний хлопчик.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини.

Селище Борова Ізюмського району за добу обстрілювали кілька разів – все вночі. По селищу росіяни гатили «ураганами» та «смерчами». Під час одного з обстрілів снаряд РСЗВ «смерч» влетів у квартиру в житловому багатоквартирному будинку. Дивом обійшлося без жертв.

В селищі пошкоджене житло, магазини, будівля СТО, автівки.

Також неодноразово за добу росіяни обстрілювали прикордонний Вовчанськ – з артилерії та авіабомбами.

«Внаслідок обстрілів військовими рф пошкоджено та зруйновано житлові будинки, господарські споруди, приватні автомобілі. В одному з будинків виникла пожежа», – повідомили в Нацполіції.

Загалом по області, як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС, за добу надзвичайники гасили пожежі, викликані російськими обстрілами, в Ізюмському, Куп’янському та Чугуївському районах. Загальна площа пожежі у Вовчанську, яка виникла внаслідок обстрілу, становила 170 кв. метрів.

Піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили за добу 59 одиниці вибухонебезпечних предметів.

За відомостями Харківської обласної прокуратури з приводу всіх злочинів, вчинених росіянами проти мирних мешканців Харківської області, вже відкрити кримінальні провадження за ст. 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни).

Як повідомили Харків Times у Харківській ОВА, в минулу добу, як і у попередні, росіяни не вели наступальних бойових дій на Куп’янському напрямку фронту. Зведені групи вибухотехніків упродовж доби провели розмінування 35,77 га території Харківщини та знищили 251 вибухонебезпечний предмет. Під артилерійськими та мінометними обстрілами росіян перебували близько 15 населених пунктів області.

Як повідомляв Харків Times, увечері вчора, 30 березня, росіяни знову обстріляли Харків керованим авіаснарядом. Удар був націлений на житлову забудову в Шевченківському районі міста.