Попри тривоги Харків налагоджує транспорт та прибирає наслідки російських обстрілів

Фото: Харків Times

Харків продовжує оговтуватись від російських обстрілів останніх днів. Зараз вирішується завдання відновлення електро та водопостачання у будинки, що постраждали від нових російських боєприпасів учора, 27 березня.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

«Тривають відновлювальні роботи. Працюємо на двох локаціях – там, де росіяни учора вдарили новим типом зброї, та на місці нічного «прильоту», де також були пошкоджені житлові будинки, практично зруйнований ресторан. Наші комунальники працювали до пізньої ночі і сьогодні продовжили з самого ранку. Зараз працюємо над відновленням електро-, водо- та газопостачання у ці будинки», – сказав Терехов у етері нацмарафону.

Відомо, що від останніх російських ударів у місті постраждали 19 житлових будинків.

«Працівники КП «Харківблагоустрій» усувають наслідки ворожих атак у Шевченківському та Київському районах. Зокрема, комунальники прибирають скло, вибиті віконні рами та габаритне сміття», – повідомили у міськраді.

У Харківському метрополітені ще скоротився інтервал між потягами. Зараз він становить 10 хвилин у період з 05:30 до 19:00. Після цього часу поїзди слідують з інтервалом 20 хвилин.

Сьогодні, 28 березня, на маршрути вже вийшли 14 тролейбусів на автономному ходу. За словами мера Терехова, «це було необхідно, щоб перенаправити автобуси на інші маршрути».

Від сьогодні містом вже курсують тролейбуси №№ 1, 46, 45, 51, 52 та 53.

Як повідомляв Харків Times, метро та наземний електротранспорт у Харкові не працювали під час блекауту внаслідок масованої російської атаки на енергосистему України 22 березня, коли Харків постраждав найбільше з українських міст.

Харківський метрополітен запрацював уранці 25 березня, інтервал між поїздами становив 20 хвилин. Наступного дня вдалося зменшити цей інтервал до 12-14 хвилин у часи пік.

Вчора, 27 березня під час російської атаки на Харків за допомогою нових боєприпасів УМПБ Д-30 в районі Павлового Поля були пошкоджені 18 будинків. У ніч на сьогодні, 28 березня російський «шахед» практично зруйнував ресторан у Київському районі Харкова та повибивав шибки в будинку поруч.