Доба війни на Харківщині: «ураганами» по Куп’янську, ракетами – по Чугуєву (фото)

Фото: Галина Мінаєва/Telegram

Минулої доби росіяни не припиняли обстрілів Харківської області з усіх видів озброєння. Через обстріли Куп’янська пізно ввечері вчора, 7 березня, загинули чоловік та жінка, ще одну людину довелося визволяти з-під завалів. Під час нічного ракетного удару по Чугуєву були поранені семеро мирних мешканців міста, серед них 17-річний хлопець та трирічна дівчинка. Внаслідок прямого влучання російської авіабомби в житловий будинок у Вовчанську загинула 40-річна жінка, ще одна жінка постраждала.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції області.

«Країна-терорист продовжує знищувати українців. Упродовж доби з різних видів озброєння загарбники обстріляли Чугуївський, Куп’янський райони Харківщини. Є загиблі та поранені. Всі цивільні!» – написав у Facebook начальник ГУ Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко.

За його словами, вчора, 7 березня, прикордонний Вовчанськ обстрілювали кілька годин поспіль. Зруйновані та пошкоджені російськими снарядами будинки місцевих мешканців.

Двоє жителів Куп’янська загинули під час обстрілу міста з РСЗВ «Ураган». У місті також пошкоджені приватні домоволодіння, житлові будинки, господарчі споруди та автівки.

Внаслідок російського артобстрілу села Басове Золочівської громади частково пошкоджені приміщення сільгосппідприємства, клубу, бібліотеки та електромережі.

По Чугуєву вже вночі, близько опівночі, росіяни вдарили ракетами С-300. Пошкоджені житлові будинки, готель, автостанція та автівки.

Як повідомляє мер Чугуєва Галина Мінаєва, «значних руйнувань зазнали житлові будинки, об’єкти торгівлі та побутового обслуговування».

«Додаткова складна проблема – пряме влучання в магістральний водогін, який забезпечує водою все місто», – написала Мінаєва у Telegram.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, надзвичайникам за добу довелося гасити дві пожежі, спричинені ворожими обстрілами та діставати з-під завалів тіла загиблих у Куп’янську та Вовчанську.

За повідомленням ХОВА, впродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 17,99 га території та знищили 314 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, пізно ввечері 7 березня від російського обстрілу загинули чоловік та жінка в Куп’янську Харківської області.