Зеленський вирішив звільнити Залужного – ЗМІ з посиланням на джерела

Фото: Головнокомандувач ЗСУ / Telegram

Низька ЗМІ повідомила, що Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення про зняття з посади Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

Про це Харків Times дізнався, зокрема, з повідомлення Цензор.НЕТ із посиланням на власні джерела.

За даними Цензора, відповідний указ вже підписаний, але його ще не було оприлюднено. Наразі тривають консультації з іноземними партнерами.

За інформацією джерел виидання, основним претендентом на посаду Головнокомандувача є начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

За невеликий час у Telegram-каналі Міністерства оборони з’явився месседж: «Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це не правда». При цьому міністерство не уточнює, яку саме інформацію воно спростовує.

Також про рішення Зеленського звільнити Залужного повідомило видання LB.ua, також пославшись на власні джерела. «Офіційної інформації про звільнення Залужного наразі немає. Відповідного указу на сайті президента – теж», – йдеться у повідомленні.

Українська правда повідомила з посиланням на власні джерела, що Залужного викликали до Офісу президента та запропонували іншу посаду – можливо, поїхати послом в якусь країну. «Він відмовився. Указу немає», – стверджує видання.

Також станом на 20:00 на сайті Офісу президента немає указу про звільнення та жодних коментарів з цього приводу. На Telegram-каналах Главнокомандуючого, Генерального штабу та Президента України станом на 20:00 інформації також немає.

Залужний був призначений головнокомандувачем Збройних Сил із 27 липня 2021 року. До цього він із грудня 2019 командував оперативним командуванням “Північ”.

Читайте також: