Росіяни намагаються з конфлікту двох п’яничок на Харківщині створити політичний фейк

Фото: Нацполіція

Останнім часом російські пропагандони відкопали новину про конфлікт двох нетверезих мешканців села Дубівка Дергачівської громади Харківської області, під час якого один вбив іншого, та намагаються видати його за «вбивство працівника ТЦК батьком загиблого призовника, відправленого на фронт без медогляду».

Про це Харків Times повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Коли 70-річний мешканець Дубівки на підпитку вбив свого 57-річного односельця та ще й намагався видати цю смерть за самогубство, залишивши тіло на залізничних рейках, він, мабуть, не думав, що стане «зіркою російської пропаганди». Він взагалі ні про що не думав, просто намагався приховати наслідки свого п’яного злочину. Приховати не вдалося – 17 січня підозрюваного у вбивстві затримала поліція. Історія моторошна і трагічна, але, на жаль, трапляється й така «чернуха». Під час війни наше видання навіть писати про це не визнало за доцільне.

Але росіяни побачили у цій «чернусі» вдалий інформаційний привід і тепер поширюють «новину» про те, що, буцімто, «у Харкові чоловік вбив співробітника ТЦК за те, що він відправив його сина на фронт без медогляду». А в хлопчика була астма. І його «затримали на очах у батька та відправили на фронт без медогляду та висновку ВЛК», де нещасний хлопець і загинув. Ну, а батько, буцімто, помстився.

Якщо зустрінете десь цю новину – не ведіться. І не в Харкові, і не «співробітника ТЦК», і не «нещасний батько» й взагалі нічого подібного не було – була звичайна побутова сварка «під час розпиття», що закінчилася огидним вбивством.

Як повідомляв Харків Times, російська пропаганда після ракетних ударів по Харкову 23 січня, під час яких були зруйновані багатоквартирні житлові будинки та загинули 11 мирних людей, включно з восьмирічною дитиною, міноборони росії поквапилося відзвітувати перед російським народом про «груповий удар високоточною зброєю великої дальності повітряного та наземного базування по об’єктах військово-промислового комплексу України, що виробляють ракети та комплектуючі до них, боєприпаси та вибухові речовини».