У будинку на вулиці Академіка Проскури в Харкові відновили пошукові роботи

Фото: suspilne.media

У Харкові відновили розбирання завалів на місці влучання російської ракети у п’ятиповерхівку на вулиці Академіка Проскури в Харкові.

Про це Харків Times довідався з повідомлення мера міста Ігоря Терехова у нацмарафоні.

«Ми відновили розбір завалів. Вчора ми були вимушені призупинити роботи. Була загроза обвалу в нічний час. Зранку працівники ДСНС працюють, розбирають завали. І будемо бачити, що відбувається», – сказав Терехов.

Як розповів Суспільному начальник аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків Сергій Рашевський, на даний момент під завалами можуть знаходитись тіла ще двох людей, чоловіка й жінки.

«Роботи призупиняли через аварійність опорної стіни, вона могла зруйнуватися. Ведемо підготовчі роботи для подальшого монтажу будівлі, розбору завалів. Можливо, під завалами є останки людей. Вони можуть перебувати у зоні руйнування стіни, і роботи там проводити поки небезпечно. Треба зняти небезпечну конструкцію», – розповів Рашевський.

За словами Терехова, у лікарнях міста знаходяться 40 поранених, деякі з них перебувають у важкому стані.

«Зараз перебувають 40 людей у лікарнях міста. Різний ступінь важкості. Є, на жаль, дуже серйозні поранення, й зараз лікарі борються за життя декількох людей», – сказав Терехов.

За повідомленням Харківської обласної військової адміністрації, у лікарнях зараз знаходяться 29 постраждалих від учорашніх російських ракет – 14 чоловіків та 15 жінок. Здається, ХОВА рахує лише тих, кого до медзакладів доправили автівками екстренки, а мер – і тих, хто звернувся до лікарів самотужки.

За відомостями ХОВА наразі у важкому стані перебувають дві жінки 61 й 46 років та 21-річний молодик, який вчора п’ять годин провів під руїнами будинку. Всі вони «зазнали тяжких політравм», знаходяться у реанімаційних відділеннях, стан важкий.

На щастя, діти, які перебували у стаціонарах, вже всі у задовільному стані й лікуються амбулаторно.

Як повідомляв Харків Times, увечері вчора, 23 січня пошукові роботи на місці влучання російської ракети на вулиці Академіка Проскури були призупинені через загрозу обрушення муру.