Харківські розслідувачі солідарні з київським журналістом

Фото: Харківський антикорупційний центр

Київський журналіст-розслідувач, редактор видання «Наші гроші» Юрій Ніколов заявив про тиск на нього та напад невідомих на його помешкання. Харківські розслідувачі висловлюють колезі свою солідарність та підтримку.

Про це Харків Times дізнався з публікації Харківського антикорупційного центру (ХАЦ).

«Залякування та тиск на журналіста, розслідування якого не тільки зекономили Україні мільярди гривень, але й спричинили системні зміни в Міністерстві Оборони України і не тільки там – неприпустимі і не можуть залишитись без покарання», – заявляють у ХАЦ.

Автори допису розцінюють напад на Ніколова як «сигнал всім розслідувачам і всьому громадянському суспільству».

«Україна може перемогти у війні тільки тоді, коли вона буде ефективною і на фронті, і в тилу, коли кожна гривня буде витрачатись виключно на Перемогу, а не на корупційні переплати. Ми сильні не тоді, коли мовчимо і ховаємо корупцію, а коли знаходимо і знищуємо її», – вважають харківці.

Вони підкреслюють, що такий тиск є неприпустимим і для міжнародних партнерів України, за рахунок яких тримається економіка держави і які «уважно спостерігають за тим, як ми витрачаємо кошти їхніх платників податків». Харківські розслідувачі вважають, що саме наявність та безперешкодна діяльність незалежних журналістів є «запорукою безпеки цих коштів».

«Тому ми висловлюємо підтримку нашому колезі і сподіваємось, що особи, які, не соромлячись і не ховаючись, виламували двері журналіста в столиці України та перешкоджають журналістській діяльності  – будуть встановлені і названі», – заявляє ХАЦ.

Харків Times у свою чергу також підтримує нашого київського колегу та висловлює солідарність із ним і приєднується до надії колег з Антикорупційного центру щодо покарання винних.