Доба війни на Харківщині: 23 відбиті російські атаки та постійні обстріли Куп’янська

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу в Харківській області українські воїни відбили 23 російські атаки: 21 – в районі Синьківки, ще дві – в районі Петропавлівки Куп’янського району.

Про це Харків Times повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

У Генштабі повідомляють, що росіяни продовжують «підвищувати щільність мінних полів уздовж державного кордону у бєлгородській області (росія)».

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній військовій адміністрації, минулої доби артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 16 прикордонних та прифронтових населених пунктів області. Серед них Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району, Бударки Чугуївського району, Ветеринарне Харківського району та інші.

Багатостраждальний Куп’янськ за добу обстрілювали неодноразово: зранку о 09:00, та увечері – о 17:00 та о 21:20. Пошкоджено житло мирних мешканців. Постраждалих, на щастя, немає.

Потерпала Харківщина не лише від росіян, а й від негоди. Снігові замети призвели до відключень електрики у 23 населених пунктах.

«Внаслідок негоди знеструмлено 65 трансформаторних підстанцій. Пошкоджені 109 опор. 23 населені пункти частково без електропостачання – це 3205 абонентів Близнюківського, Барвінківського, Ізюмського РЕМів. Ремонтні роботи тривають», – повідомили у ХОВА.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, протягом доби не зафіксовані пожежі, викликані російськими обстрілами. Зате рятувальникам довелося тричі визволяти зі снігового полону застряглі автівки у Харківському та Куп’янському районах.

«Автомобілями підвищеної прохідності було вилучено із заметів 2 автомобіля та 1 карета швидкої допомоги», – розповіли у ДСНС.

Незважаючи на негоду, піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 57 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, напередодні росіяни за добу обстріляли з артилерії та мінометів понад 21 населений пункт у Богодухівському, Харківському та Куп’янському районах Харківщини.