На Харківщині окупанти зменшили тиск на позиції ЗСУ та нанесли авіаудари по цивільним

25 листопада від авіаційних ударів, артилерійських та мінометних обстрілів росіян знов потерпали прикордонні населені пункти Харківської області.

Про це Харків Times довідався з повідомлення керівника ГУ Нацполіції У Харківській області Володимира Тимошка.

“Внаслідок обстрілів знищені приватні будинки, господарчі споруди, автомобілі, інфраструктурні об’єкти.”, – розповів Володимир Тимошко.

За інформацією ХОВА окупанти тероризували вогнем більше 10 сіл та селищ Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів.

Через російські удари пошкоджено такі цивільні об’єкти:

– ударами артилерії чотири приватні будинки та приватні автомобілі у Козачій Лопані;

– мінометним обстрілом два приватних будинки та лінії електропередач.

Також під ударами ворога перебували Уди Богодухівського району, Алісівка Харківського району, Бочкове, Мала Вовча Чугуївського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району.

Мирні мешканці внаслідок обстрілів не постраждали.

Місця російських ударів оглянули слідчо-оперативні групи. Чергові злочини військових рф задокументовані, за фактами порушень законів та звичаїв війни відкрито кримінальні провадження (ч. 1 ст. 438 КК України).

За добу захисники України відбили чотири атаки в районах Синьківки та Петропавлівки. Це менше ніж за попередню (15 атак). Просування у ворога немає.

За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 4,1 га території та знешкодили 113 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times24 листопада російські окупанти обстріляли з артилерії щонайменше вісім сіл та селищ у прикордонних з рф районах Харківської області.