Європол допоміг встановити місцезнаходження колаборантки з Куп’янська

Підозрювана у колабораціонізмі мешканка Куп’янська після деокупації міста втекла до Естонії і деякий час переховувалася там. Про місцезнаходження колаборантки-втікачки харківським поліцейським повідомили естонські правоохоронці.

Про це Харків Times довідався з повідомлення начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

За його словами, влітку 2022 жінка активно агітувала за російську армію, закликала людей співпрацювати з агресором.

“«росія тут назавжди» та інші ворожі лозунги куп’янчанка виголошувала публічно, ми знайшли достатньо доказів її провини та заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі.”, – розповів Сергій Болвінов.

За його словами, коли прихільниці “руського міру” оголошували про підозру, вона з сином вже перебувала в Естонії.

За інформацією європейських правоохоронців, жінка насправді хотіла потрапити до рф, але у сина не вистачило документів для перетину кордону. Підозрювана «пересиділа» в Естонії, отримала там дозвіл на проживання і в квітні цього року виїхала до росії в Орловську область.

“Правоохоронні органи Республіки Естонія відгукнулися через платформу обміну інформацією Європолу, ця жінка була в нашому списку осіб, які працювали на ворога, підозрюються в колабораціонізмі, але сховалися в Європі. Таким чином рано чи пізно ми з’ясуємо і маршрути, і місце перебування всіх підозрюваних в колабораціонізмі, які перейшли на бік росіян в Харківській області.”, – повідомив Сергій Болвінов.

Колаборантку-втікачку оголосили у розшук.

Як повідомляв Харків Times, поліція оголосила в розшук працівника окупаційного “увд” з Дворічної.