На сьогодні у небезпечних громадах Куп’янського району Харківщини живуть 275 дітей

Фото: suspilne.media

На сьогодні, 26 жовтня, у громадах Куп’янського району Харківської області, які потерпають від постійних російських обстрілів, проживають 275 дітей. Всіх їх треба вивезти після запланованого обласною владою оголошення про примусову евакуацію сімей з дітьми.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного, яке отримало коментар представниці ХОВА.

«З 10 населених пунктів Куп’янського району планують оголосити обов’язкову евакуацію дітей в примусовий спосіб. На 26 жовтня там проживають 275 дітей. Речниця керівника обладміністрації Олена Шаповал розказала Суспільне Харків, які населені пункти Куп’янського району потрапили у список», – йдеться у повідомленні.

Так, на сьогодні найбільша кількість дітей проживає у Куп’янську-Вузловому – їх 78, трохи менше – 71 дитина – у Ківшарівці, 38 дітей – у Новоосиновому. Також 17 дітей ще залишаються у Кіндрашівці, 16 – у Курилівці, по 14 – у Тищенківці та на лівому березі Оскола в Куп’янську, 13 – у Подолах й по сім дітей – у Глушківці та Колесниківці.

За словами очільника Куп’янської районної військової адміністрації Андрія Канашевича, з моменту деокупації з Куп’янського району виїхали близько 16 тисяч мешканців.

Як повідомляв Харків Times, Харківська обласна військова адміністрація готує рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми з десяти населених пунктів Куп’янського району Харківської області.