Деякі телеграм-канали розганяють фейки щодо відключень. Не ведіться! – «Укренерго»

Фото: Укренерго

Національна енергетична компанія «Укренерго» заявила, що не планує найближчим часом жодних обмежень споживання електроенергії, а інформацію про такі обмеження, що з’явилася на деяких телеграм-каналах, назвала «прямою брехнею та російським ІПСО».

Про це Харків Times повідомили у НЕК «Укренерго».

«Офіційно заявляємо, Укренерго не планує жодних обмежень споживання найближчим часом – якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему», – йдеться у повідомленні.

У компанії звинувачують «недоброчесні медіа і телеграм-канали» у використанні минулорічних сюжетів, які стосуються відключень електрики після перших атак росіян на українську енергосистему рік тому.

«Розпалювачі штучної паніки почали користатися тим, що зараз річниця початку масованих атак на українську систему. Вони використовують торішні відео і тексти,  деякі сюжети переозвучують, додаючи додаткової брехні, і видають за свіжі справжні повідомлення. Будь ласка, не ведіться», – заявляють в «Укренерго».

НЕК «Укренерго» офіційно запевняє, що зараз виробництва електроенергії достатньо для покриття всіх потреб споживачів. А стан енергосистеми не дає жодних підстав для запровадження графіків відключень. Звісно, «якщо не буде нових обстрілів». Компанія закликає споживачів користуватися лише офіційними джерелами інформації.

«Мета цих фейкових повідомлень – посіяти паніку, недовіру, виснажити українців. Зберігайте спокій та дотримуйтесь інформаційної гігієни. Не читайте «зливних бачків», – підкреслили в компанії.

Фото: Укренерго

 

Як повідомляв Харків Times, внаслідок масованого ракетного удару, який російські окупанти здійснили вночі 21 вересня, вперше за півроку було пошкоджено енергетичну інфраструктуру України й відбулися часткові знеструмлення у п’яти областях.