Російська пропаганда почала розповідати, ніби удари по Харківщині нанесли ЗСУ

Фото: Харків Times

Російські пропагандистські ресурси почали розповсюджувати версію, що, нібито, вчорашній удар «Іскандером» по селу Гроза Куп’янського району Харківської області та сьогоднішній вранішній удар вже двома «Іскандерами» по Харкову – це «робота ЗСУ».

Про це Харків Times дізнався з допису відомого українського журналіста Валерія Калниша у його телеграм-каналі «Чорна лампа».

«Російські пропагандисти починають масово і навіть істерично, розносити версії, що вчорашній терористичний удар по Грозі та цього ранку по Харкову – це удари української армії. Мовляв, інсценування під візит президента України до Гранади», – написав Калниш.

Він цілком слушно зазначає, що ті ж самі пропагандисти «розповідали про те, що удар по Драмтеатру у Чернігові було підлаштовано ЗСУ, навіть після того, як з’явився кадр із ракетою ОТРК «Іскандер-К», що заходить на драмтеатр». І ті ж самі люди (якщо їх можна так називати) «розповідали про те, що по Костянтинівці завдали удару ЗСУ, щоб випросити більше допомоги у Заходу».

Можемо додати лише, що практика знищення власного населення, щоб звинуватити у цьому своїх супротивників – це одна з яскравих ознак путінської росії. Адже всі ми ще пам’ятаємо вибухи житлових будинків у росії в 1999 році, які саме «виправдали» початок путіним війни з Чечнею. Мабуть, їхні пропагандисти вважають цей шлях цілком легітимним та вірять, що російське населення вважатиме так само.

Як повідомляв Харків Times, російська ракета «Іскандер-М» вчора, 5 жовтня, влучила у будівлю сільського кафе у маленькому селі Гроза Харківської області та вбила 51 місцевого мешканця, серед яких був восьмирічний хлопчик. Двоє дорослих та двоє дітей у Грозі досі вважаються зниклими без вісті. Правоохоронці припускають, що їхні останки знаходяться серед досі невпізнаних.

Зранку сьогодні, 6 жовтня, два російські «Іскандери» вдарили у середмістя Харкова та вбили десятирічного хлопчика та його 67-річну бабусю, поранили 11-місячного брата загиблого.