На Харківщині загасили 4 пожежі, спричинені обстрілами та ударами БПЛА окупантів

Фото: ДСНС у Харківській області

8 серпня у Харківській області через російські обстріли та удари ворожих БПЛА виникли 4 пожежі у природних екосистемах та житловому секторі.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

За інформацією рятувальників близько 8-ої ранку виникла пожежа у приватному секторі с. Подоли Куп’янського району внаслідок атаки ворожого БПЛА. Горіла господарча споруда на площі близько 50 кв.м. О 8:50 два підрозділи рятувальників повністю загасили це загоряння. Внаслідок обстрілу та пожежі мирні мешканці не постраждали.

Близько 09:20 внаслідок обстрілу росіян з танків у селі Козача Лопань Харківського району загорівся приватний житловий будинок. До приїзду рятувальників полум’я охопило майже 60 кв.м. Бійцям ДСНС знадобилося майже дві години, щоб загасити цю пожежу.

Внаслідок танкового удару по Козачій Лопані постраждали двоє мирних мешканців. Чоловіків у важкому стані доставили до лікарні.

Під час чергового обстрілу с. Подоли Куп’янського району загорілася хвойна підстилка у лісі на площі 3 га. Через постійні повторні обстріли вогнеборці були змушені повернутись до місця постійної дислокації.

Біля 19:30 стався ще один вибух. Цього разу на території села Сірий Яр Великобурлуцької громади. Внаслідок вибуху зайнялась суха трава на площі 50 кв.м. Вибуховою хвилею пошкоджені 4 приватні житлові будинки, гараж і літня кухня. О 20:00 рятувальники 12-ї ДРПЧ загасили вогонь.

Піротехніки ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 68 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, 8 серпня російські загарбники масовано з артилерії, мінометів, з використанням керованих авіабомб та іншого озброєння обстрілювали населені пункти п’яти районів Харківщині. Внаслідок обстрілів отримали поранення троє мирних мешканців, серед яких – 14-річний хлопець.