12 людей постраждали на Харківщині від російських ударів

Фото: Нацполіція Харківської області

Протягом доби, 29 травня у Харківській області внаслідок російських ударів отримали пораеннння 12 мирних мешканців. Окупанти гатили по мирним містам та селам області ракетами, з артилерії та мінометів, також нанесли авіаудар.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Найбільше постраждалих – 9 осіб у Ковшарівці, по якій, за уточненою інформацією, рашисти вдарили ракетами. У населеному пункті пошкоджені гуртожиток та будинки. Вибухом пошкоджені щонайменше 3 житлових дев’ятиповерхівки, повідомили у ДСНС області. У двох квартирах сталися пожежі. Горіли домашні речі.

Під ворожий вогонь також потрапили такі населені пункти:

– село Глушківка Куп’янського району. Обстрілами пошкоджено 5 приватних житлових будинків, господарчі споруди та лінію електропередач. Поранення зазнала жінка 60 років.
– село Глибоке Куп’янського району. Поранення зазнала 66-річна жінка.
– село Богуславка Ізюмського району. Пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди.
– місто Вовчанськ. Пошкоджено елеватор та зерносховище та інші об’єкти цивільної промисловості. Зруйновані житлові будинки, сталися пожежі. Поранення отримала жінка 36 років.

За інформацією рятувальників, у Вовчанську через ворожі обстріли виникли три пожежі, на одній з них мирний мешканець отримав опіки.

“О 14:30 зайнявся приватний будинок на площі 150 кв.м. О 15:49 – також приватна оселя на площі 130 кв.м., постраждав 32-річний чоловік, який отримав опіки рук. Нарешті о 18:56 ворожий снаряд підпалив ще однин приватний будинок. Він горів на площі 60 кв.м.”, – повідомили у ДСНС області.

Рятувальники ліквідували всі ці пожежі.

Як повідомляв Харків Times, 29 травня росіяни нанесли удар по селищу Ковшарівка Куп’янського району Харківщини. За попередніми даними  прокуратури області, внаслідок обстрілу постраждали семеро мирних мешканців, серед них троє жінок похилого віку та підліток.

Фото: Нацполіція Харківської області