Харківщині минулої доби дісталося й російських С-300, й артилерії, мінометів та літаків

Фото: Олег Синєгубов/Telegram

За минулу добу росіяни з артилерії, мінометів та з використанням авіації обстрілювали населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів області. По Харкову та Золочеву вночі вдарили ракетами С-300.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Одночасно з ракетним обстрілом Харкова у ніч на сьогодні, 14 травня, було обстріляно й селище Золочів – дві ракети влучили в землю між житловими будинками. У будинках вибито вікна, зруйновано два гаражі. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Приватне домоволодіння постраждало внаслідок ворожого обстрілу Куп’янську з РСЗВ “Смерч”. Внаслідок обстрілів Вовчанська пошкоджені щонайменше три житлові будинки.

«У с. Хатнє Куп’янського району обстрілами пошкоджено щонайменше 4 приватні житлові будинки, сталася пожежа. Зазнала поранення та була госпіталізована 43-річна жінка. У с. Огірцеве Чугуївського району пошкоджено житловий будинок, 61-річний чоловік отримав осколкові поранення, госпіталізований», – повідомили в ОВА.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, за добу рятувальники чотири рази виїжджали на обстеження місць влучання російських снарядів та ракет.

У селах Хатнє та Огірцеве ворожі снаряди спричинили пожежі. У Хатньому пожежу на площі 60 кв. метрів загасили за півтори години. Крім цього будинку, рятувальники виявили у селі «численні пошкодження ще трьох приватних домоволодінь та електропідстанції».

А ось в Огірцевому виїзд для ліквідації пожежі був «неможливий через постійну загрозу повторних обстрілів».

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 117 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, вночі рашистські загарбники вдалися до чергової ракетної атаки по Харкову та по всій Україні. У нашому місті єдина ракета С-300 вдарила по Новобаварському району. Жертв та постраждалих, як і великих руйнувань, вона не спричинила.