Харків отримав медичну “гуманітарку” з Франції

Фото: city.kharkiv.ua

8 травня до Харкова від міста-побратима Лілль (Франція) надійшов гуманітарний вантаж лікарських препаратів та предметів медичного призначення. Загальна вага вантажу сягає 16 тон.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді.

Згідно з повідомленням, гуманітарну допомогу передали до міської лікарні №17, де проведуть її розподіл серед закладів охорони здоров’я міста Харкова.

Раніше з закликом організувати черговий гуманітарний конвой до Харкова виступила мер міста Лілль Мартін Обрі. В результаті вантаж лікарських препаратів та предметів медичного призначення зібрали завдяки спільним зусиллям мерії, Міського громадського фонду, Університетського госпітального центру та громадської асоціації «Український портал» («Portail de l’Ukraine»). Допомога була доправлена завдяки сприянню Посольства України у Франції.

«8 травня ми продовжуємо бажати миру Україні та Європі. Наш гуманітарний вантаж прибув до Харкова. Слава Україні!» – зазначила Мартін Обрі на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляв Харків Timesпольський благодійний фонд «Siepomaga» передав продукти харчування та 75 генераторів для пунктів обігріву в Харкові. «Siepomaga» також передавала Харкову дві фури продуктів харчування та постільної білизни.

Польські благодійники передали Харкову потужний генератор, який під час блекауту забезпечить електрикою міську клінічну лікарню №27.

Фото: city.kharkiv.ua