За розтрату 350 тис грн судитимуть директора КП “Харків-Сигнал”

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

До восьми років позбавлення волі загрожує директору комунального падприємства у Харкові. Його звинувачують у розтраті бюджетних коштів на махінаціях з електроенергією.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у 2020 році між комунальним підприємством та ТОВ укладено договір про постачання електричної енергії. Протягом року начальник комунального підприємства укладав додаткові угоди з ТОВ про підвищення вартості електричної енергії попри відсутність відповідного підвищення цін на ринку.

“Це призвело до безпідставного перерахування на рахунок ТОВ-постачальника коштів комунального підприємства на загальну суму майже 350 тис. грн.”, – розповіли в прокуратурі.

Директора КП звинувачують у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, обвинувачений – директор комунального підприємства “Харків-Сигнал” Андрій Вікторович Курлов. КП “Харків-Сигнал” займається технічним обслуговуванням та ремонтом світлофорів.

У січні 2020 року КП уклало угоду на постачання електроенергії з ТОВ “Спеценергогруп” на суму 5,2 млн. грн. Згідно з умовами договору мали поставити електричну енергію обсягом 2800000 кВт/год. (вартість 1 кВт/год електричної енергії з ПДВ становила 1,86 грн.). Протягом року “Харків-Сигнал” уклало з ТОВ “Спеценергогруп” 4 додаткові угоди, внаслідок яких вартість 1 кВт/год електроенергії зросла з 1,86 грн до 2,43 грн.

“В березні цього року поліція звернулась до суду із клопотаннями про застосування до Курлова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади. Але суд відмовив у задоволенні цих клопотань, обравши Курлову запобіжний захід у виді особистого зобов`язання.”, – повідомляє ХАЦ.

Як повідомляв Харків Times, 6 серпня Вищий антикорупційний суд завершив розгляд справи і виніс вирок у вигляді позбавлення волі колишньому заступнику начальника фінансового управління ВАТ «Харківобленерго» Віталію Телегіну і колишньому першому заступнику генерального директора КП «Харківводоканал» Роману Білику.