Уряд заборонив стягувати з переселенців заборгованість за комунальні послуги

Уряд заборонив стягувати з громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, утворену після 24 лютого 2022 року. Від сплати нарахованих підприємствами ЖКГ боргами, зокрема, звільняються мешканці Харківської області.

Про це Харків Times довідався з повідомлення міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Згідно з рішенням уряду, заборгованість не стягуватиметься з мешканців, які через війну покинули свої домівки. Тобто з переселенців, що мешкали, як на підконтрольній Україні, так і тимчасово окупованій території.

“Заборона поширюється на території, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані рф, відповідно до переліку мінреінтеграції.”, – йдеться в повідомленні.

Наразі до вказаного переліку увійшли населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській, Запорізькій і Луганській областях.

Для уникнення заборгованості споживачам потрібно надати постачальнику комунальних послуг або управителю будинку документи, які підтверджують їх тимчасову відсутність.

Які документи потрібні:

– довідка внутрішньо переміщеної особи
– документ про тимчасовий притулок в іншій державі
– документи щодо роботи, лікування, навчання або проходження військової служби.

Як повідомляв Харків Times, у “Харківводоканалі” роз’яснили, як мешканцям, що повернулися з евакуації, сплачувати за послуги.