Ізюмський зрадник фомічевський іде під суд

Харківська обласна прокуратура завершила досудове слідство стосовно депутата Ізюмської міськради від ОПЗЖ, якого обґрунтовано звинувачують у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК). Обвинувальний акт направлено до суду. На жаль, судитимуть покидька заочно, бо він встиг втекти разом із своїми російськими панами.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат VIII скликання Ізюмської міської ради від забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» перейшов на бік ворога», – йдеться у повідомленні.

Мова йде про досить одіозного депутата від ОПЗЖ анатолія фомічевського, який насправді на боці ворога був задовго до повномасштабного вторгнення, про що красномовно свідчать фото та дописи у його Facebook, а вже під час вторгнення розвернувся повністю.

«Він показав окупантам шлях у м. Ізюм, про який не знали російські військові та який дав їм змогу обійти оборону української армії. Депутат-зрадник також зливав окупантам місцерозташування людей, які здійснювали волонтерську допомогу ЗСУ, осіб, які брали участь в проведенні АТО/ООС. Крім того, він доносив на представників правоохоронних органів, територіальної оборони Ізюма та членів їхніх сімей. Він також поширював серед ізюмчан дезінформацію про те, що державна і міська влада начебто здала Київ та Харків, та закликав співпрацювати з окупантами», – довели у прокуратурі.

Шкода, що зраднику вдалося втекти. Але заочно його судитимуть у Київському районному суді Харкова. Маємо надію, що колись фомічевський особисто отримає свій вирок та сяде за реальні ґрати в Україні.

Як повідомляв Харків Times, рік тому, в квітні 2022 року, харківські правоохоронці заочно повідомили депутату VIII скликання Ізюмської міської ради анатолію фомічевському про підозру у державній зраді.