Три будинки у середмісті Харкова будуть демонтовані

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

У Харкові вирішено демонтувати три будинки у центрі міста, які зазнали руйнації через російські ракетні обстріли. Мова йде про будинок на вулиці Свободи та два – на вулиці Мироносицькій.

Про це Харків Times дізнався з рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

«За результатами обговорення, на підставі розгляду та опрацювання наданих документів… регіональна комісія відповідно до пункту 11 Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд… вирішила схвалити перелік аварійно небезпечних об’єктів, які підлягають демонтажу (ліквідації), – йдеться у рішенні.

Мова йде про будинок №11/13 на вулиці Свободи та будинки №№ 32 та 34 по вулиці Мироносицькій.

Перший постраждав від російської ракети 6 вересня минулого року, два інші, розташовані буквально за рогом, потерпали від численних ударів по будівлі ХОВА та навкруг неї, починаючи з 1 березня.

Як повідомляв Харків Times, колись «тихий» центр Харкова зазнав значних  руйнацій через ракетні обстріли з боку російських загарбників.