СБУ ідентифікувала рашиста, який вбив працівника Ізюмської  лікарні

Фото: СБУ

Служба безпеки України встановила особу російського воєнного злочинця, який вчинив умисне вбивство працівника Ізюмської лікарні під час тимчасового захоплення частини Харківської області.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

Воєнним злочинцем виявився 26-річний громадянин росії, військовослужбовець за контрактом військової частини 61899, мешканець республіки дагестан Ахмед Дудуєв. Він брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів на Харківщині.

7 травня озброєний військовослужбовець зс рф зайшов до приміщення паталогоанатомічного відділення Центральної міської лікарні м. Ізюм. У приміщенні знаходились троє працівників лікарні, одягнуті у цивільний одяг та без жодної зброї.

«Військовослужбовець розпочав розмову, під час якої один із присутніх пояснив, що перебування збройних сил рф на території України незаконне. Після цього зловмисник почав вести себе агресивно та демонструвати свою зверхність. Спочатку загарбник наніс декілька ударів по обличчю чоловіка, а потім рашист підступно вбив беззбройного українця пострілом з автомата», – йдеться у повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили воєнному злочинцю про підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Як повідомляв Харків Times, слідчі СБУ встановили особу армійця рф, який під час окупації Куп’янського району застрелив фермера. А після вбивства цивільного, намагаючись приховати сліди свого злочину, розчленував тіло, та підпалив.