У Харкові судитимуть начальника окупаційної «поліції» Балаклії

Фото: dbr.gov.ua

До 15 років ув’язнення з конфіскацією майна загрожує 49-річному мешканцю м. Балаклія Харківської області, який під час окупації міста добровільно очолив створену ворогом так звану “поліцію.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, зрадник обійняв посаду так званого «исполняющего обязанности начальника Балаклейского отдела полиции Изюмского района Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области» на початку червня минулого року.

“До повноважень «очільника» псевдоправоохоронного органу входили прийом на роботу нових співробітників, затвердження внутрішніх документів, організація службової діяльності та матеріально-технічного забезпечення підлеглих. Крім того, обвинувачений брав участь у нарадах, які проводили представники окупаційних органів влади.”, – розповіли в прокуратурі.

У подальшому окупанти призначили його на посаду так званого «исполняющего обязанности начальника Балаклейского территориального управления Изюмской ВГА Харьковской области». Він організовував роботу управління, формував кадровий резерв і забезпечував виконання планів робіт.

Після того, як ЗСУ почати контрнаступ на Харківщині, колаборант намагався втекти до “лнр”, проте у м. Куп’янськ його затримали співробітники ДБР.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть за фактами колабораційної діяльності (ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Колаборанту загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times,  ДБР затримало начальника окупаційної «поліції» Балаклії.