Енергетики не планують сьогодні відключати світло у Харківській області

Ілюстративне фото

Незважаючи на атаку ракетами та дронами, яку російські окупанти здійснили вночі 16 лютого, енергетична система України працює стабільно. Відключення електрики у переважній більшості регіонів України, зокрема, в Харківській області, не плануються.

Про це Харків Times повідомили у НЕК «Укренерго».

“Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже п’яту добу поспіль і сьогодні наразі теж не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання.”, – розповіли у компанії.

Баланс між виробництвом та споживанням електроенергії дозволяє уникати обмежувальних заходів. Однак при зростанні споживання можливе застосування відключень, попередили енергетики.

Національний оператор нагадав, що понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години.

Як повідомляв Харків Times енергетики задіяли дрон для відновлення високовольтної лінії у Чугуївському районі.