Ракетний удар на Різдво по передмістю Харкова розслідуватимуть як теракт

За фактом ракетного удару по місту Мерефа Харківського району, внаслідок якого загинув мирний мешканець, слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 КК УКраїни (порушення законів та звичаїв війни).

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

“Вночі 7 січня військові рф атакували передмістя Харкова. Попередньо, росіяни випустили ракети С-300, які влучили на територію підприємства у Харківському районі. В результаті від отриманих травм загинув чоловік.”, – розповіли в поліції.

Загиблий – 50-річний мирний мешканець, уточнили в прес-службі ХОВА.

Упродовж доби противник завдавав ударів з танків, мінометів, артилерії по громадах Чугуївського та Куп’янського районів. В зоні ураження опинилися смт Дворічна та село Стариця.

У Дворічній під ворожий обстріл потрапив приватний житловий будинок та будівля підрозділу ДСНС. Також були пошкоджені дві автоцистерни та оперативний автомобіль пожежників.

Люди внаслідок цих обстрілів не постраждали.

Слідчо-оперативні групи оглянули місця всіх ударів, які протягом минулої доби рашисти нанесли по мирним містам та селам Харківщини, зібрали речові докази. За фактами обстрілів відкрито кримінальні провадження за ст. 438 КК УКраїни.

Як повідомляв Харків Times, пізно ввечері вчора, 7 січня, на Різдво за Юліанським календарем, росіяни обстріляли Харківську область ракетами з сусіднього бєлгорода.