У Харкові судитимуть шахрайку, яка “обміняла” сувенирні купюри на справжні 9500 гривень

У Харківській області судитимуть жінку, яка під виглядом волонтера ошукала пенсіонерку на 9500 гривень.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

“Жінка назвалася представником волонтерської організації та попросила пенсіонерку “розміняти” гроші на дрібні. При цьому вона мала при собі сувенірні купюри, які й залишила потерпілій. 79-річна мешканка Куп’янська віддала зловмисниці 9500 гривень.”, – розповіли в поліції.

Слідчі встановили, що стареньку ошукала 44-річна мешканка села Новоосинове Куп’янського району. Зловмисницю затримали та повідомили їй про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000 грн до 51 000 грн) або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Матеріали кримінального провадження скеровані до суду.

Слідчі вилучили у підозрюваної гроші та повернули потерпілій.

Поліція просить мешканців області попередити своїх похилих родичів про можливість такого шахрайства. А тих, хто став жертвою шахрайства або вам відомі такі факти, просять повідомити до кримінальної поліції Куп’янського РВП за телефоном: +380932677736 (також в месенджерах), 102 або іншим зручним способом.

Як повідомляв Харків Times, переселенця з Харкова затримали за шахрайство з волонтерськими грошима.