Над Харківщиною наші захисники збили 11 з 13 «шахедів» – Міноборони

Ілюстративне фото: telegraf.com.ua

Минулої ночі російські загарбники намагалися завдати масований удар по енергетичній інфраструктурі Харкова, застосувавши для цього 13 іранських БпЛА Shahed-136. Дещо їм вдалося, але більшість «шахедів» збили наші Сили оборони.

Про це Харків Times повідомили у Міністерстві оборони України.

«Цієї ночі російські окупанти вчергове завдали удару по енергетичній інфраструктурі Харкова, застосувавши для цього 13 іранських БпЛА “Шахед-136”. 11 цих дронів підрозділи Сил оборони України збили», – йдеться у повідомленні.

Вранці сьогодні рашисти вдалися до нової масованої ракетної атаки на Україну. Зараз у повітряному просторі нашої країни вже з’явилися ворожі ракети, над Одеською та Київською областю українська ППО вже збила перших російських заброд. Повітряна тривога оголошена по всій території країни.

Як повідомили в енергетичній компанії ДТЕК, в Одеській та Дніпропетровській області вже застосовані екстрені відключення світла для того, щоб «уникнути значних пошкоджень, якщо ворогу вдасться вразити енергетичні об’єкти».

Згідно з повідомленнями українських телеграм-каналів, кулька ракет націлені на Суми, близько 10 рухаються на захід країни

Як повідомили Харків Times в «Укрзалізниці», через точкове знеструмлення  інфраструктури п’ять потягів прямують із затримкою понад 30 хвилин. Серед них поїзд № 1/2 Харків – Івано-Франківськ, який запізнюється на даний момент на 1 годину 07 хвилин та № 7/8 Одеса Головна – Харків (час орієнтовного запізнення 2 години 37 хвилин).

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляє, що три рашистські ракети було збито над морем. Очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що над областю працює ППО, чути звуки вибухів.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 28 грудня Харків удруге за день опинився під обстрілом з боку рашистських загарбників. Цього разу місту загрожували іранські БПЛА  Shahed.