Мер Харкова просить енергетиків скласти чіткі графіки відключень. Енергетики просять харків’ян прислухатися до них

Фото: lowcosttravel.club

Мер Харкова Ігор Терехов сьогодні, 30 листопада, звернувся до голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова та в.о. директора АТ «Харківобленерго» Костянтина Логвиненко з проханням «скласти чіткі графіки відключень та жорстко дотримуватись їх».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Терехова у Telegram.

«Я звертаюся до керівництва «Харківобленерго». Вважаю за необхідне скласти чіткі графіки відключень по кожному району, по кожному будинку, опублікувати їх на сайті та в засобах масової інформації та намагатися жорстко дотримуватись їх. При цьому слід знайти можливість значно скоротити час відключень електрики», – написав мер Харкова.

В свою чергу АТ «Харківобленерго» звернулося до харків’ян з черговими роз’ясненнями складної ситуації навкруг української енергетики.

«На жаль, в ці дні ми не можемо точно до години вказати періоди відключень, адже рішення про обмеження приймаються диспетчерами «Укренерго» у режимі реального часу, виходячи із ситуації в мережі», – стверджують в обленерго.

Енергетики стверджують, що не має сенсу «витрачати час на сварки і дзвінки на всі можливі номери, щоб дізнатися, коли буде світло».

«Точної відповіді ви, на превеликий жаль, не отримаєте. Все залежить від того, як швидко вдасться провести ремонтні роботи та відновити баланс в мережі, а це далеко не завжди можна спрогнозувати», йдеться у повідомленні.

В АТ «Харківобленерго» закликають «почути їх» та вірити в те, що «світлі часи обов’язково настануть! І в цьому буде заслуга не тільки енергетиків, а кожного з вас!».

Прямої відповіді на звернення мера Терехова ані від «Харківобленерго» ані від начальника ХОВА наразі немає.

Як повідомляють Харків Times читачі з різних районів міста, схоже, що сьогодні, 30 листопада, час відключень дещо скоротився, але це неточно.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 30 листопада, до Харківської обласної військової адміністрації звернулися громадяни, представники бізнесу та мер міста Ігор Терехов із пропозицією скоротити комендантську годину. Бажано, щоб вона починалася не з 22:00, як зараз, а з 23:00 та тривала до 05:00 ранку.