Прокуратура розслідує ранковий обстріл Харкова як черговий воєнний злочин (фото)

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК) з приводу обстрілу двох районів Харкова російськими загарбниками вранці сьогодні, 8 вересня.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

«За даними слідства, 8 вересня близько 10 години ранку російська армія обстріляла житлові квартали Індустріального та Немишлянського районів м. Харкова. Пошкоджено низку будинків, школу, адміністративну будівлю та промислові приміщення. Загинуло двоє чоловіків 21 та 65 років», – йдеться у повідомленні.

Також у прокуратурі підтверджують наявність чотирьох поранених цивільних громадян, попри те, що ХОВА та мер Харкова Ігор Терехов раніше повідомляли про п’ятьох поранених.

Прес-служба Харківської міської ради повідомила, що у Немишлянському районі, на вулиці Олімпійській, «внаслідок влучення снаряду зруйновано нежитлові приміщення, що розташовані у житловому будинку». На розбиранні завалів вже працюють робітники комунальних підприємств та мешканці постраждалого будинку.

Як повідомив кореспондент Харків Times з місця одного з влучань в Індустріальному районі, тут снаряд вдарив у проїжджу частину поруч із закладом культури. Сама будівля, на щастя, відбулася лише вибитими вікнами. Тут вже також працюють робітники комунальних служб, прибираючи наслідки обстрілу.

Прокуратура повідомляє, що Харків, ймовірно, обстріляли з РСЗВ «Ураган». Уламки ворожих снарядів вилучені.

Як повідомляв Харків Times, двоє мирних мешканців Харкова загинули, ще п’ятеро отримали поранення внаслідок обстрілу Індустріального та Немишлянського районів з боку російських окупантів вранці сьогодні, 8 вересня.