Померла поранена під час російського удару з РСЗВ по Салтівці

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

В лікарні померла жінка, яка отримала поранення вранці 15 серпня під час російського удару з РСЗВ “Град” по Салтівському району м. Харкова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення начальника слідчого управління ГУ Нацполіції області у Харківській області  Сергія Болвінова.

“На жаль, одна з поранених на Салтівці померла в лікарні.”, – розповів Сергій Болвінов.

Загиблій було 75 років. Під час обстрілу жінка знаходилася на вулиці біля будинку, розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

Також внаслідок обстріло травмовано шістьох мирних мешканців. Серед них жінка, яка отримала поранення уламками снаряду, перебуваючи на зупинці громадського транспорту.

“За попередніми даними, обстріл здійснювався з РСЗО «Град» з напрямку окупованого села Липці”, – розповіли в прокуратурі.

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, в понеділок, 15 серпня, близько 10:30 російські окупанти вчергове обстріляли Салтівський район м. Харкова.

Внаслідок обстрілу отримали пораненя сім мирних мешканців, п’ятьох з них госпіталізували. За попередніми висновками слідчих, окупанти вели обстріл з РСЗВ “Град”, 122 мм некерованими реактивними снарядами.