На місцях ранкових ударів по Харкову виявили уламки фугасного снаряду калібру 152 мм (фото)

Слідчо-оперативная група оглянула місця ударів, які російські окупанти здійснили вранці сьогодні, 23 липня, по Основ’янському та Київському районам Харкова. З місць чергових злочинів армії рф правоохоронці вилучили речові докази.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції Харківської області.

“23 липня близько 6:45 до поліції надійшло повідомлення про те, що військові рф здійснили артилерійський обстріл міста з радянської причепної пушки Гіацинт Б.”, – розповіли в поліції.

Внаслідок обстрілу пошкоджені цивільні об’єкті – офісні приміщення, університет та житловий будинок. Господар будинку отримав поранення.

Поліцейські провели огляд місць обстрілів, задокументували злочини та вилучили уламки від осколково-фугасного снаряду калібру 152 мм.

За даними фактами слідчим відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Як повідомляв Харків Times, російські загарбники зранку сьогодні, 23 липня, знову обстріляли середмістя Харкова. Ворожі снаряди частково зруйнували двоповерховий житловий будинок у Основ’янському районі Харкова. Під ворожий вогонь також потрапила територія одного з харківських вишів. Внаслідок обстрілу частково пошкоджено буділвю вишу, та будинок, що стоїть навпроти навчального закладу і є пам’яткою архітектури.