За добу російські обстріли спричинили дев’ять пожеж у Харківській області

Фото: соцмережі

За добу з 27 по 28 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили дев’ять пожеж, спричинених російськими обстрілами в Харкові та області.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківської області.

Дві з цих пожеж сталися у Київському, одна – у Слобідському районах Харкова. В області три пожежі загасили у Чугуївському районі, дві – в Ізюмському та одну – в Богодухівському.

Руйнування та пожежі сталися у Харкові внаслідок чергового масованого ракетного удару близько 23:00 вчора, 27 червня.

У Київському районі міста ворожа ракета вдарила в автосалон, де загорілося обладнання, утеплювач та мастило. Пожежу на площі 50 кв. метрів до 00:20 гасили рятувальники 18-ї частини ДСНС.

Інша ракета влучила у будівлю школи в Слобідському районі. Площа пожежі там також склала 50 кв. метрів. З вогнем до 00:16 боролися чотири пожежно-рятувальні підрозділи.

Рятувальники 11-ї частини ДСНС разом із медиками екстреної медичної допомоги вчора, 27 червня, допомагали й на місці влучання касетних боєприпасів з російської РСЗВ «Ураган» у Немишлянському районі Харкова. Вони надавали пораненим домедичну допомогу та проводили обстеження території «на предмет виявлення боєприпасів, що не розірвалися». Довелося рятувальникам і обстежувати той двір у Слобідському районі, куди впав двигун одного з російських «Ураганів».

«Сапери та рятувальники за допомогою важкої техніки дістали залишок ракети з ґрунту», – йдеться у повідомленні ДСНС.

Як повідомляв Харків Times, на жаль, збільшується кількість загиблих від удару російських касетних ракет по житловому району Нові Будинки в Харкові вчора, 27 червня. На ранок сьогодні, 28 червня, загинули вже дев’ятеро людей. Один з поранених хлопчиків знаходиться у надважкому стані.