Меру окупованого Вовчанська повідомлено про підозру у держзраді

Анатолій Степанець, мер міста Вовчанськ, яке з 24 лютого перебуває під російською окупацією, став фигурантом кримінальної справи за фактом державної зради.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харьківської обласної прокуратури.

За інформацією слідства, провина Степанця в тому, що він став учасником організованої окупантами наради. Захід, у якому брали участь вісім осіб, відбувся 3 червня у тимчасово захопленому Куп’янську. Під час наради була створена так звана «тимчасова цивільна адміністрація Харківської області», яка виконує функції законодавчої і виконавчої влади.

“На «нараді» був присутній Вовчанський міський голова Харківської області, який перейшов на бік рф, підтримав створення незаконного органу та добровільно брав участь у його діяльності.”, – розповіли в прокуратурі.

Учасникам вказаного заходу 8 червня 2022 року було заочно повідомлено про підозру і за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СВ Управління СБУ в Харківській області.

Участь Анатолія Степанця в організованій окупантами нараді – перша публічна поява мера з початку окупації. До цього Анатолій Степанець відмовлявся від співпраці з ворогом і був подданний тортурам, повідомляє видання Лівий берег.

Як повідомляв Харків Times, в окупованому Вовчанську російські нелюди викрали та вивезли до рф обладнання одного із заводів, а у його приміщенні облаштували концтабір.