“Мені 40 років, і я – за росію”, – у Харкові затримали чергову прихильницю “руzzкого міра”

Фото: Нацполіція Харківської області

14 червня у Харкові поліцейські затримали 40-річну місцеву мешканку, яка під час спілкування в Інтернеті відкрито підтримувала росію в той час як армія рф бомбить українські міста та вбиває людей.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За інформацією слідства мешканка Індустріального району міста, активно підтримувала «путінський режим» та прагнула якнайшвидшого приходу російських окупантів до Харкова.

Свої погляди вона оприлюднила під час спілкування з інтернет-користувачами в чаті у соцмережі.

“Викрити зловмисницю вдалось завдяки учаснику цього чату, який поширив відео з жінкою у публічній групі в мережі Інтернет.”, – розповіли у поліції.

Відео, на якому колаборантка зізнається, що вона за росію, було оприлюднено у харківському Telegram-каналі “Типичное ХТЗ” 13 червня.

“Я нахожусь в городе Харькове в данный момент, и я жду россию. А знаешь, почему. Потому что мне 40 лет, и я топлю за россию. И еще – я человек русской души”, – розповіла жінка.

Наступного дня прихильниця “руzzкого міра” стала давати покази слідчим, які проводять розслідуванняза фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК). Слідство вирішує питання про повідомлення порушниці про підозру у скоєнні злочину.

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові судитимуть 47-річного чоловіка, який виготовляв та розповсюджував агітаційний матерал з літерою Z – одним з символів армії рф під час вторгнення в Україну.