Мешканка Лозової попалася на довоєнні хитрощі шахраїв

Иллюстративное фото

Слідчі Лозівського районного відділу поліції відкрили кримінальну справу за фактом популярної до війни шахрайської схеми: “ваш родич потрапив у біду, потрібні гроші”. Жертвою обмана стала жінка, яка віддала негідникам 30 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За оперативною інформацією, 1 червня потерпілій зателефонувала жінка і сказала, що її онука потрапила у ДТП у м. Полтаві та отримала численні тілесні ушкодження. Також вона сказала, що на лікування потрібні гроші, за якими прийде знайомий онуки. За грошима прийшов чоловік, якому потерпіла віддала 30 тис. грн.

Слідчі встановили особу цього негідника. Ним виявився 49-річний рецидивіст. Йому повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України). Також вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Особа жінки, яка телефонувала потерпілій, встановлюється.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали 36-річного мешканця Харкова, який намагався привласнити волонтерські гроші у сумі 87 тис грн. Кошти було зібрано на ремонт пошкоджених російськими обстрілами вікон харків’ян.