Російська ракета зруйнувала Будинок культури у Лозовій Харківської області (відео)

Фото: ДСНС

Сьогодні, 20 травня, ракетний удар з боку російських загарбників зруйнував щойно реконструйований Будинок культури у Лозовій Харківської області. Від обстрілу постраждали семеро мирних громадян, в тому числі дитина 11 років.

Про це Харків Times повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Окупанти визначили своїми ворогами культуру, освіту та людяність. І не шкодують для них ні ракет, ні бомб.  Що в голові в людей, які обирають ось такі мішені? Абсолютне зло, абсолютна дурість», – цитує Синєгубов президента Володимира Зеленського.

Двоє чоловіків, чотири жінки та одинадцятирічна дівчинка просто знаходилися поруч із Будинком культури. Всі вони госпіталізовані з осколковими пораненнями кінцвок. Медики оцінюють стан поранених як «середньої тяжкості».

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, внаслідок ракетного удару «сталося часткове руйнування будівлі та загорівся утеплювач покрівлі». На місці працювали 15 бійців ДСНС, їм, на щастя, вдалося швидко подолати вогонь.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 19 по 20 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили сім пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли приватні будинки, надвірні забудови,  гаражі, автомобілі та складські приміщення.