Ворог продовжує тактику терору відносно населення Харківської області – Синєгубов

Фото: ДСНС

Ворог продовжує обстріл із РСЗВ та артилерії житлових районів Харкова. Постраждали П’ятихатки, селище Жуковського, Салтівка, Північна Салтівка. Вже сьогодні, 5 травня, зранку росіяни знову обстріляли північну Салтівку, міста Дергачі та Лозова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

«Вже зранку були обстріли Північної Салтівки. Наразі поки тихо, однак ці обстріли абсолютно хаотичні і може «прилетіти» в будь-який район, до будь-якого подвір’я, на будь-який дитячий майданчик. Тому знаходитися на вулицях без нагальної потреби є вкрай небезпечно», – зазначив Синєгубов.

Він вважає, що оскільки ці удари не є прицільними, тож окупант вражає житлові масиви, тим самим завдаючи шкоди саме населенню.

Від обстрілів області у Лозовій загинула людина. Був поранений 11-річний хлопчик.

«Постійно працюємо над відновленням критичної інфраструктури – намагаємося максимально подати електроенергію і газопостачання до населених пунктів. Наприклад, вчора на території Дергачівської громади було пошкоджено магістральний газопровід й близько 100 тис. абонентів залишилося без газопостачання. Найближчим часом ми цю аварію ліквідуємо», – пообіцяв Синєгубов.

Найгарячішою точкою Харківщини залишається Ізюмський напрямок. Там ворог постійно намагається атакувати позиції наших ЗСУ зокрема, під містом Барвінкове, але несе значних втрат.

Крім того, вчора ворог намагався атакувати позиції ЗСУ по Вовчанському напрямку – так само ворог зазнав поразки.

«Ми чітко розуміємо, якими силами володіє ворог і як він пересувається. Наразі весь масив ворожої техніки йде через Вовчанський та Куп’янський напрямок саме до Ізюму, щоб збільшити свою присутність на Луганській та Донецькій територіях. Однак ми готові до розвитку будь-яких подій на всіх цих напрямках», – підкреслив голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 04 по 05 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили сім виїздів на гасіння пожеж, спричинених російськими обстрілами. Як завжди, обстріляні «військові об’єкти» виявилися приватними будинками, гаражами та автівками.