Харківська область отримала нові «швидкі» з-за кордону (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

Харківська область отримала ще п’ять автівок екстреної медичної допомоги та спеціальне обладнання для порятунку людей. Його передали нашій області організації з Німеччини, Литви та благодійні фонди України «Вільна країна», «Центр громадських ініціатив» та «Відродження України».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації.

“Автомобілі в умовах війни – це одна із першочергових потреб. Дякую усім, хто долучається та підтримує наших медиків, які щодня рятують людські життя! Це вагомий внесок в нашу спільну перемогу”, – сказав голова ХОВА Олег Синєгубов.

Разом зі “швидкою” від Благодійного товариства АВО міста Оденталь-Кюртен (Німеччина) надійшло спеціальне обладнання для порятунку людей – його передали підрозділам ДСНС області.

“Я добре знаю Харківщину, протягом 15 років возив сюди гуманітарну допомогу, тож цей регіон близький моєму серцю. Роблю все, що в моїх силах, аби допомогти”, – зазначив віце-президент Благодійного товариства АВО міста Оденталь-Кюртен пан Герд Кортшлаг.

Як повідомляв Харків Times, 12 квітня Головному управлінню ДСНС у Харківській області  передали спецавтомобілі MAN, Iveco та Volvo. Мобільні рятувальні машини міського типу закупила у Польщі благодійна організація «United Help Ukraine», створена у 2014 році після нападу росії на Україну.

Всередині квітня Харківщина отримала нові авто швидкої допомоги підвищеної прохідності.

14 березня, МОЗ України передало Харківській області 19 автомобілів для швидкої допомоги, чотири з них – реанімобілі, що отримані від волонтерів з-за кордону.