Це не армія – це цинічні боягузи, які воюють с дітьми – Синєгубов

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Сьогодні, 27 квітня російські загарбники продовжили обстрілювати з артилерії, мінометів та РСЗВ Харків та Харківську область. Внаслідок ворожих обстрілів Харкова загинула одна людина, ще троє мирних мешканців отримали поранення, двоє з них перебувають у важкому стані. Від обстрілів Чугуївського району постраждали троє людей, серед них – дитина чотирнадцяти років.

Про це Харків Times довідався з вечірнього звіту голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова у Telegram/

«Обстрілювати мирних жителів – це все, що можуть російські окупанти. Це не армія – це цинічні боягузи, які воюють з дітьми», – написав голова ХОВА.

П’ятьох таких «доблесних вояків» сьогодні воїни ЗСУ взяли у нашій області у полон. Дезорієнтовані та деморалізовані загарбники тепер дають свідчення про злочини свого командування.

«Окупанти скаржаться на виснаження через великі втрати, тривалу участь у бойових діях, погане забезпечення та байдуже ставлення командирів до їхнього життя», – зазначив Синєгубов.

На Ізюмському напрямку ворог продовжує наступальні дії у бік Барвінкового, Великої Камишевахи та Курульки. ЗСУ тримають оборону, постійно завдаючи ворогу втрат.

Але попри бойові дії ремонтні бригади шляховиків відновлюють дорожнє покриття у тих районах Харківщини, де це можливо. За день дорожники зробили проїздними більше 2 км доріг у напрямку Люботина, Краснограду, Дніпра, Змієва, Лозової, Краснокутська та інших населених пунктів регіону. Всього за два місяці війни розчистили більше 100 км доріг, що постраждали від обстрілів окупантів.

«Це вкрай необхідно, адже від якості доріг залежить вчасна допомога ЗСУ, гуманітарна допомога цивільним та евакуація», – підкреслив голова ХОВА.

Фото: Олег Синєгубов/Telegram

Як повідомляв Харків Times, у тимчасово окупованому Ізюмі Харківської області місцеві мешканці утворили диверсійну групу та дали бій російським загарбникам.