За добу харківські рятувальники знищили 98 вибухонебезпечних предметів (фото)

Фото: ДСНС у Харківській області

Щодня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС проводять розмінування дистанційно розкиданих російськими окупантами мін, гасять, спричинені ворожими обстрілами пожежі та розбирають завали.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Головного управлінням ДСНС області.

За добу з 11 по 12 квітня харківські рятувальники здійснили 70 оперативних виїздів, 59 з них – на ліквідацію пожеж:

За добу рятувальникик загасили:

  • 34 пожежі, спричинені обстрілами;
  • 13 пожеж, що виникли в екосистемах внаслідок підпалу чи необережного поводження з вогнем;
  • 12 пожеж, що виникли у приватному секторі та не пов’язані з обстрілами та підпалами.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 51 виїзд для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів, було знищено 98 ВНП.

Також бійці ДСН виїжджали на розбирання завалів (3 виїзди) та допомогоу населенню (8 виїздів).

“За добу рятувальники під час гасіння пожеж та розбирання завалів виявили тіла 11 загиблих осіб, які отримали смертельні травми в результаті обстрілів, з них одна дитина 2009р.н. та 9 чоловік постраждалих. На пожежах ДСНСники врятували 6 осіб.”, – розповіли рятувальники.

Внаслідок ворожих обстрілів виникали пожежі у житлових багатоповерхівках, приватних будинках, гаражах та автомобілях, складських будівлях, об’єктах торгівлі та харчування. Пожежі сталися: у Немишлянському (10), Московському (9), Холодногірському (6), Київському (2) та Основ’янському (1) районах міста Харкова, а також Ізюмському (2), Богодухівському (2), Чугуївському (1) та Харківському (1) районах області.

Найбільша пожежа виникла о 15:26 у складській будівлі, що у Немишлянському районі міста Харкова. Площа пожежі склала близько 3000 кв.м. Ліквідовували пожежу 10 відділень ДСНС.
О 12:41 пожежа виникла у двоповерховому будинку, що у Холодногірському районі області. Площа пожежі склала близько 600 кв. Для ліквідації пожежі було задіяно 5 одиниць техніки та 30 чоловік особового складу ДСНС.

Як повідомляв Харків Times, 11 квітня в районі ХТЗ піротехнічні підрозділи ДСНС проводять роботи з розмінування дистанційно розкиданих російськими загарбниками протитанкових мін.